(scroll down for english version)

Kiasman ystävät ry lopetetaan taloudellisista syistä. Uutinen ja lopettamiskokouksen tunnelma oli kuin hautajaisissa. 

Kiasman ystävät ryKiasman ystävät on toiminut jäsenmaksujen perustalta. Museokortti – niin hieno kuin se onkin toiminnaltaan – on syönyt jäsenistöä Kiasman ystäviltä. Oma lukunsa ovat olleet myös minun kaltaiseni Ainaisjäsenet. Minäkin olen ollut jo vuosikausia bonuspuolella. Ainaisjäsenyys maksoi aikanaan 10-vuoden vuosimaksun verran. En siis ole tuottanut jäsenmaksutuloa Kiasman Ystäville enää moneen vuoteen. Kiasman ystävien jäsenrakenteessa ainaisjäsenten määrä on kasvanut tasaisesti.

Yhdistys toimii enää tämän vuoden loppuun. Kaikki ne antoisat retket, joissa olen ollut mukana ovat takanapäin. Kiasman erilaisten näyttelyiden ennakkoesittelyt Ystäville ovat takanapäin. Minä olen ammentanut niistä paljon tietoa, tunteita ja ajatuksia omaan tekemiseeni. Surullista! Todella surullista!

***

The Friends of Kiasma association will be closed for economic reasons. The news and the ending meeting atmosphere was like a funeral.

Kiasma’s friends have been based on membership fees. The museum card – as fine as it is in its function – has eaten membership from Kiasma’s friends. One reason has also been the lifetime the members likes me. I too have been for many years on a bonus side. The lifetime membership fee was in in the beginning of 90-th as a 10-year annual fee. So, I have not produced membership income for Kiasma Friends for several years. In Kiasma’s membership structure, the number of lifetime members has increased steadily.

The association is no longer in the end of this year. All of rewarding excursions  in which I have been involved with are all behind us. Beforehand introductions of Kiasma’s various exhibitions to Friends are all behind us. I have drawn from them a lot of information, feelings and ideas to my own works. The sad thing! Very sad!

Home